Apartment M

The renovation of this maisonette apartment in Berlin is characterized by the openness of the floor plan and the playful choice of material and colours. To maximize the use of the space and ensure brightness, almost no walls were built. The functions of table-stove-kitchen-storage-bathroom-lighting intersect and result in hybrid objects that stand sculpturally in the space.

Every piece of furniture is designed to fulfill the needs of high flexibility in the use of the space and plays with the juxtaposition of diverse materials. One of the main features of the apartment is the kitchen, in dark blue linoleum, fitted with a bespoke table in stainless steel and terrazzo, that doubles also as a kitchen counter.

The bathroom, hiding in a standing functional wooden block in the center of the space, is fitted with high cabinets and glass and colorful tiles.

All images © Johannes Förster